24/7 AFHALEN – Parkrand Apotheek – Amsterdam

Parkrand Apotheek

Ekingenstraat 21 1069DA Amsterdam Tel:020-6190083 Fax:020-6199216

24/7 AFHALEN

Uw medicijnen 24/7 ophalen wanneer het u uitkomt

Bij de Parkrand Apotheek kunt u gebruik maken van een automatisch afhaalsysteem. Dit is een gratis service, waarmee u 7 dagen per week, 24 uur per dag, uw medicijnen kunt ophalen. U kunt zowel binnen als buiten openingstijden gebruik maken van de afhaalautomaat. Zo hoeft u nooit te wachten, en bepaalt u zelf wanneer het u uitkomt om uw medicijnen op te halen. De afhaalkluis is gebruiksvriendelijk. Wilt u toch uitleg hebben voordat u hiervan gebruik gaat maken? Vraag het gerust in de apotheek.

 

Vrijblijvend

De afhaalkluis is een vrijblijvende service die u gratis wordt aangeboden. Bedenkt u zich toch na aanmelding? Dan kunt u zich altijd bij ons afmelden.

 

Hoe werkt deze service?

Stap 1: U meldt zich aan voor deze service aan de balie in de apotheek, door het invullen van het aanmeldformulier in de apotheek of per mail.

Stap 2: U vraagt een herhaalrecept voor uw medicijnen aan. De apotheek gaat aan de slag om uw medicijnen klaar te maken zodra wij uw recept hebben ontvangen.

Stap 3: U ontvangt een gratis afhaalbericht via SMS of e-mail dat uw medicijnen klaarstaan in de automaat. In het bericht staat ook een afhaalcode. U heeft dan een aantal dagen de tijd om uw medicijnen op te halen, daarna worden de medicijnen weer uit de automaat gehaald en in de apotheek gelegd. In het bericht staat hoeveel dagen tijd u heeft.

Stap 4: U gaat uw medicijnen ophalen uit de automaat. U volgt de instructies op het scherm van de afhaalautomaat. U gebruikt hierbij de code uit uw afhaalbericht, voor toegang tot uw medicijnen.  Let op: u kunt maar één keer het kluisje openen met de gegeven afhaalcode, dus zorg ervoor dat u al uw geneesmiddelen uit het kluisje pakt.

 

Moet ik zelf nog iets betalen?

Sommige middelen worden niet, of maar gedeeltelijk, vergoed door uw zorgverzekering. Voor die middelen betaalt u een eigen bijdrage. U kunt de bijdrage betalen via het pinautomaat.

 

Wat moet ik doen wanneer ik niet op tijd mijn bestelling heb opgehaald?

Als de tijd waarbinnen u uw medicijnen uit de automaat kunt ophalen is verstreken, dan kunt u de medicijnen gewoon ophalen in de apotheek tijdens de openingstijden.

 

Wat kan er niet in de automaat?

  • Medicijnen waarvoor de apotheek het nodig vindt om eerst een gesprek met u te hebben. Bijvoorbeeld wanneer u start met het gebruik van een medicijn.
  • Producten die te groot zijn. Maximaal 25×25 cm.
  • Medicijnen die in de koelkast bewaard moeten worden.